Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δημοτικής Κίνησης Γαλατσίου "Ενότητα για την Ανατροπή": ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Με την πρόσφατη συνέντευξη του στον τοπικό τύπο,  ο κ. Δήμαρχος διαπιστώνει ότι μόνο αυτός έκανε έργο στην πόλη και κατακεραυνώνει συλλήβδην  την αντιπολίτευση για τις ευθύνες της, την έλλειψη προτάσεων και την γκρίνια της.
Ξεχνά να αντιληφθεί ότι πολλοί από αυτούς που «κατακεραυνώνει» είναι  σημερινοί του συνεργάτες. Όταν όμως έρχεται να εφαρμόσει όσα υπόσχεται, επαναλαμβάνει με κυνισμό όσα οι προηγούμενες διοικήσεις «δίδαξαν». 

Για παράδειγμα, όσον αφορά τους εργαζόμενους που εργάζονταν στο Δήμο με παλαιότερες συμβάσεις και δικαιώθηκαν από τα Δικαστήρια, τους υποχρεώνει να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση με την οποία αποποιούνται όλες τις οικονομικές τους απαιτήσεις, ακόμα και αυτές που αφορούν  δεδουλευμένα, κατά παράβαση κάθε έννοιας του εργατικού νόμου. 

Πρόκειται για ωμό εκβιασμό προκειμένου να προσληφθούν και να μην ασκήσει έφεση σε βάρος τους γεγονός  θα τους κρατήσει άνεργους- όμηρους για τρία - τέσσερα επιπλέον χρόνια. Δηλώνει κυνικά  ότι με τον τρόπο αυτόν ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα. Κι έτσι, θεωρεί, ότι  δημιουργεί πλεονάσματα για τα οποία κομπάζει στη συνέχεια στη συνέντευξή του. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και η ακύρωση της απόφασης  της Διοίκησης σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του Παλαί, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παρά το γεγονός ότι είχαμε επισημάνει, κατά τη συζήτηση του κανονισμού λειτουργίας, την παραβίαση θεμελιωδών όρων του Συμφωνητικού Παραχώρησης του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο, γεγονός που οδήγησε στην απόρριψη της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου, υποστηρίζουμε ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή της στάσης του Δήμου απέναντι στα θέμα καθώς γίνεται φανερός ο κίνδυνος οριστικής απώλειας του χώρου.

Η σημερινή Διοίκηση, και ο κύριος Δήμαρχος προσωπικά, θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει την χρήση του χώρου καθώς, νομίζει, ότι έχει αποδείξει την δυνατότητα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το χώρο. Ξεχνά ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι η εύρεση ενός «καλού μάνατζερ» αλλά ενός καλού επενδυτή. Ξεχνά ότι το ΠΑΛΑΙ δεν μπορεί να πωληθεί σήμερα καθώς ο φάκελος του κτηρίου έχει σοβαρές ελλείψεις. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η παραχώρηση στο Δήμο για 4 χρόνια έγινε για να κερδηθεί χρόνος ώστε να νομιμοποιηθούν οι ελλείψεις του κτιρίου και να απαλλαγεί το ΤΑΙΠΕΔ από το κόστος συντήρησης. Όλα δείχνουν ότι η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι η εκποίηση του χώρου όταν  βρεθεί κατάλληλος επενδυτής, πρόθεση που έρχεται πιο κοντά με την σχεδιαζόμενη έλευση, του μετρό στην πόλη μας. 

Ο κ. Δήμαρχος, με την κομπορρημοσύνη του, δεν αντιλαμβάνεται ότι με την στάση του οδηγεί σε μια σημαντική απώλεια για την πόλη. Σήμερα, που εκατοντάδες πολίτες απολαμβάνουν και αξιοποιούν το χώρο, είναι θετικές οι πρωτοβουλίες του κ. Δημάρχου να μεταφερθούν εκεί πολλές από τις δραστηριότητες του Δήμου,  είναι αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες με στόχο την εξαίρεση του Παλαί από τα δημόσια ακίνητα που διαχειρίζεται το Υπερταμείο - ΤΑΙΠΕΔ και την οριστική και πλήρη παραχώρηση του στο Δήμο. 


Γαλάτσι 30 Ιανουαρίου 2018  
Δημοτικοί Σύμβουλοι
Σπύρος Παναγιώτου 
Άρης  Παπαδοκωστόπουλος