Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος Επτανησίων σας ταξιδεύει στο Ιόνιο.Θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στην Λευκάδα 6 και 7 Μαίου 2017.

Λευκάδα Ηλιοβασίλεμα

Φίλες και φίλοι.
Ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου  θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στις ρίζες του.Στο Ιόνιο πέλαγος σε ένα από τους τόπους καταγωγής του την πανέμορφη Λευκάδα .
Ανάμεσα από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, απλώνεται νωχελικά πάνω στα νερά του Ιόνιου πελάγους η πανέμορφη Λευκάδα  με τις φιλόξενες ακρογιαλιές, τις μαγευτικές αμμουδερές παραλίες, το όμορφο φυσικό ανάγλυφο και τις κατάφυτες εκτάσεις που εναρμονίζονται σε ένα ταιριαστό σύνολο με τα ορεινά παραδοσιακά χωριά και τους γραφικούς παραλιακούς οικισμούς και την  στολίζουν τα δασωμένα νησάκια στις ανατολικές ακτές της. Στην Λευκάδα έχουν δει το φως της ζωής πάρα πολλοί επιφανείς εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του λόγου. Κυριότεροι απ’ αυτούς είναι, οι Iωάννης και Σπυρίδων Zαμπέλιος, Iωάννης Σταματέλος, Ανδρέας και Σπυρίδων Bλαντής, Nίκος Kατηφόρης, Nίκος Σβορώνος, καθώς και οι ποιητές Aριστοτέλης Bαλαωρίτης και Άγγελος Σικελιανός. Ψηλότερη κορυφή του νησιού είναι ο Σταυρωτάς, στο όρος Ελάτη, 1.182 μ. και είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Εφτανησιώτικου συμπλέγματος μετά την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο και το πλησιέστερο προς την γειτονική Αιτωλοακαρνανία από την οποία χωρίζεται με έναν δίαυλο πλάτους 25 μέτρων περίπου. Παλιά πίστευαν ότι τούτο το στενό το είχαν φτιάξει οι άνθρωποι. Η πιο πιθανή εξήγηση όμως είναι ότι τούτο το στενό αποτελεί τεκτονικό ρήγμα που χώρισε τη Λευκάδα από τη χερσόνησο της Στέφνας.

Μαρίνα Λευκάδας

Ξεκινώντας από το Γαλάτσι γύρω στις 07.30 το πρωινό του Σαββάτου 6 Μαίου 2017 με δύο ενδιάμεσους σταθμούς στο Κιάτο στα  Mc Donald's και μετά το Ρίο στο Olympus Plaza γύρω στις 14.00 θα φθάνουμε για φαγητό στην γραφική Βόνιτσα Αιτωλακαρνανίας την  Παραλιακή κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα, δίπλα στον φλίσβο από τα κύματα του Aμβρακικού . 

Βόνιτσα

Μετά το μεσημβρινό μας φαγητό σε λιγότερο από 45 λεπτα θα αρχίσουμε να γνωρίζουμε απίστευτες ομορφιές  από την νύφη του Ιονίου όπως έχουν ονομάσει το νησί των ποιητών την Λευκάδα. 
ΛΕΥΚΑΔΑ

Στον δρόμο μας για την Μονή της Φανερωμένης το θρησκευτικό κέντρο της Λευκάδας, η θέα είναι καταπληκτική. Η πόλη της Λευκάδας απλώνεται πνιγμένη στις αιωνόβιες ελιές,πλαισιωμένη από δύο λιμνοθάλασσες και τον δίαυλο  . 


Λευκάδα Μύλοι

Η ιστορική μονή Φανερωμένης ο πρώτος μας σταθμός στην όμορφη Λευκάδα είναι   ένα ιστορικό Μοναστήρι που βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα  του νησιού σ’ ένα μαγευτικό τοπίο, πάνω σ’ ένα καταπράσινο λόφο,   και  αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι παράλληλα  η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού. Είναι ανδρώο μοναστήρι με έναν Ηγούμενο και τέσσερεις μοναχούς. Ο κανονικός (επίσημος) τίτλος της Μονής είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης Λευκάδος».

Υπεραγία Θεοτόκος Πεφανερωμένη Λευκάδας

Μετά το μοναστήρι της Κυράς όπως αποκαλούν οι Λευκαδίτες την προστάτιδα Αγία τους, επόμενος σταθμός για καφέ και βόλτα  σε ένα από τα  πανέμορφα παράλια χωριά της Λευκάδας τον Άγιο Νικήτα. . Ο οικισμός του Αγίου Νικήτα γοητεύει τους επισκέπτες με το παραδοσιακό του χρώμα. Τα παραδοσιακά σπίτια του οικισμού, τα γραφικά σοκάκια αλλά και οι κάτοικοί του που παραμένουν πιστοί στον παραδοσιακό τρόπο ζωής συνθέτουν την εικόνα του πανέμορφου χωριού. Χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου έχει απέναντί του το μοναδικό πευκοδάσος, τα Πευκούλια, ενώ οι ελιές και τα κυπαρίσσια το αγκαλιάζουν από παντού. Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός διατηρεί και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της λαϊκής αρχιτεκτονικής με τα ωχροκίτρινα κεραμίδια, τα ξύλινα μπαλκόνια και τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια.
Ο οικισμός του Αγίου Νικήτα είναι χτισμένος στην άκρη ενός κατάφυτου δάσους κυρίως από αιωνόβια ελαιόδεντρα.
Η περιοχή που βρίσκεται το χωριό έχει κατοικηθεί κατά την αρχαιότητα αφού οι ανασκαφές που έχουν γίνει έχουν φέρει στην επιφάνεια ευρήματα που κατατάσσονται στην παλαιολιθική εποχή. Οι ψαράδες του χωριού επανειλημμένα έχουν ανασύρει από τον βυθό της θάλασσας αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως αμφορείς αγγεία και άλλα.
Άγιος Νικήτας Λευκάδας

Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη της Λευκάδας στο 
 Hotel Nirikos που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην πόλη της Λευκάδας, 2 λεπτά με τα πόδια από τη θάλασσα, και προσφέρει εστιατόριο και δωρεάν Wi-Fi. Τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνια με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στο λιμάνι της Λευκάδας.
Τα ηχομονωμένα δωμάτια έχουν μοντέρνα διακόσμηση και είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό και τηλεόραση. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει ψυγείο. Τα μπάνια διαθέτουν ανέσεις και στεγνωτήρα μαλλιών.
Το ξενοδοχείο προσφέρει πρωινό στην ευρύχωρη τραπεζαρία με τζάκι. Στο εστιατόριο.σερβίρονται μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Στο μπαρ ή στη βεράντα κατά τη διάρκεια της ημέρας σερβίρονται κοκτέιλ και καφέδες.



Το απόγευμα βόλτα στην πόλη επίσκεψη για όσους το επιθυμούν στο μουσείο φωνόγραφου της πόλης και τον τάφο του Λευκάδιου ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.Αργότερα  προεραιτικά σε  ταβέρνα της πόλης με μουσική  για βραδυνό φαγητό.



Γύρω τις 08.30 της επομένης, πρωινό και καθεδάκι στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την νότια πλευρά του νησιού  την όμορφη Βασιλική   παραθαλάσσια γραφική περιοχή 38 χλμ. περίπου από την πόλη της Λευκάδας.  Περιστοιχίζεται από πυκνή βλάστηση και αποτελεί ένα από τα γνωστότερα τουριστικά θέρετρα. Είναι το λιμάνι του νησιού στο νότιο άκρο του. Από εδώ μπορεί κανείς να πάρει το φέρι μποτ και να επισκεφτεί την Ιθάκη και την Κεφαλονιά ή ένα μικρότερο καραβάκι και να μεταβεί σε όμορφες παραλίες της περιοχής και στο ακρωτήριο Λευκάτα.
Αναφέρεται πως την ονομασία της "χάρισε" μια όμορφη πριγκιποπούλα που έρχονταν με το καράβι της για να συναντήσει τον αγαπημένο της. Η μεγάλη θαλασσοταραχή έδωσε άδοξο τέλος σε αυτόν τον έρωτα αφού έχασε τη ζωή της όταν βούλιαξε το καράβι. Εκτοτε το όνομα της άτυχης κοπέλας, Βασιλική, δώθηκε προς τιμή της, στην περιοχή.
Αποτελεί το κεφαλοχώρι στην περιοχή της νότιας Λευκάδας, το οποίο αρχικά κατοικήθηκε από κατοίκους των γύρω ορεινών χωριών.
Βασιλική Λευκάδας

Επόμενος σταθμός μας το πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο, το μεγαλύτερο της Λευκάδας, το Νυδρί  που απλώνεται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, στο μέσον περίπου των ανατολικών ακτών του νησιού. Πρόκειται για το πιο κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού. Γραφικό ψαροχώρι στο παρελθόν, σήμερα είναι ο προορισμός της μεγαλύτερης μερίδας των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και μπαρ και δίνει στους παραθεριστές τη δυνατότητα να κάνουν θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και να επισκεφτούν τα νησάκια του κόλπου, καθώς και την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.
Νυδρί Λευκάδας

Μπροστά στο Νυδρί, μέσα στον κόλπο, αναδύονται τα όμορφα «Πριγκιποννήσια» που το ένα δίπλα στο άλλο και μαζί με τη χερσόνησο της Αγίας Κυριακής δεξιά, δημιουργούν ένα υπέροχο νησιώτικο σύμπλεγμα, κάτι σαν φιόρδ.. 
Στο λιμάνι  θα επιβιβαστούν οι εκδρομείς σε ένα από τα πολλά καραβάκια που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες για μια δύωρη περίπου κρουαζιέρα  , από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σ τα νησάκια Μαδουρή,   Σκορπιό και θα ταξιδέψουμε  στα βόρεια παράλια του Μεγανησίου και το γραφικό νησάκι Θηλειά..
Το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Το νησάκι  
Μαδουρή  ανήκει από τις αρχές του 19ου αιώνα στην οικογένεια του μεγάλου Λευκάδιου ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.Εκεί πέρασε τα περισσότερα χρόνια του  και εκεί δημιούργησε 
Μαδουρί-Σκορπιός-Μεγανήσι

Δύο χιλιόμετρα από το Νυδρί, πιο πίσω από τη Μαδουρή, βρίσκεται το πιο γνωστό από τα νησάκια, ο Σκορπιός παλιότερα του Αριστοτέλη Ωνάση που αγόρασε το νησί το 1963 και από τότε φιγουράρει σε όλα τα περιοδικά και τις εφημερίδες του κόσμου αφού φιλοξένησε το jet set όλου του πλανήτη .Τα τελευταία χρόνια η εγγονή κληρομόνος του αείμνηστου Έλληνα μεγηστάνα παραχώρησε τον Σκορπιό στον Ρώσο Ρομποβλίεφ. Βόρεια του Σκορπιού, βρίσκεται το νησάκι Σκορπίδι, ιδιοκτησίας Λιβανού.
Σκορπιός

Μια ανάσα δρόμος από τα κοσμοπολίτικα θέρετρα της Λευκάδας, το Μεγανήσι που είναι αναμφίβολα μια από τις κρυφές γωνιές του Ιονίου, ένας τόπος ακόμα άγνωστος στους πολλούς, που καλοδέχεται όσους θελήσουν να περάσουν ήρεμες και ξέγνοιαστες μέρες κοντά του. Το Μεγανήσι είναι ένα όμορφο, γραφικό και καταπράσινο μικρό νησί, αλλά με μεγάλο μήκος και πολιτιστική κληρονομιά, στο Ιόνιο Πέλαγος, σε κοντινή απόσταση από τη Λευκάδα.
Μόλις 4 ν.μλ. (Ν.Α) το χωρίζουν από το νησί της Λευκάδας με αρκετά γειτονικά νησάκια γύρω του όπως είναι ο Σκορπιός, το Σκορπίδι, η Θηλιά, ο Κυθρός, και άλλα. Η έκτασή του είναι περίπου 20 τετρ. χλμ., αποτελεί τον δεύτερο Δήμο της Λευκάδας και ανήκει διοικητικά στην περιφέρεια Ιονίων νήσων.
ΜΕΓΑΝΗΣΙ

Αποτελείται από τρείς γραφικούς οικισμούς: το Βαθυύ, το Κατωμέρι και το Σπαρτοχώρι με τα εξίσου γραφικά επίνειά τους: το Βαθύ, τον Αθερινό και τα Σπήλια. Το καθένα με την δική του ομορφιά και γραφικότητα αποτελούν τους κυρίους οικισμούς με περίπου 2.000 μόνιμους κατοίκους.
Πρωτεύουσα του Μεγανησίου είναι το Κατωμέρι που αποτελεί και την έδρα του Δήμου.

Η φιλοξενία των ντόπιων με την ήσυχη ζωή, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα όμορφα τοπία, τα υπέροχα λιμανάκια με τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες και η πεντακάθαρη θάλασσα αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις των ξεχωριστών διακοπών.
Σπαρτοχώρι Μεγανησίου

Επιστρέφοντας στο Νυδρί  από  το δύωρο σεργιάνι μας  στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και τις απίστευτα πανέμορφες παραστάσεις θα αναχωρήσουμε για μεσηνβρινό φαγητό  σε παραλιακή ταβέρνα στην Λυγιά .Παραθεριστικός οικισμς με γραφικό λιμανάκι, η Λυγιά αποτελεί  αλιευτικό κέντρο της Λευκάδας και βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί από  το Νυδρί και την ανατολική ακτογραμμή του νησιού, στην πρωτεύουσα .

Γύρω στις 16.00 ώρα θα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.Με δύο ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή του Ρίου και Ισθμού αντίστοιχα θα είμαστε στο Γαλάτσι γύρω στις 21.45-22.00
Ηλιοβασίλεμα στην Λευκάδα

Η  τιμή συμμετοχής είναι 60,00 € και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται η οδηκή μετακίνηση  και το δίκληνο δωμάτιο με το πρωινό..Όσοι επιθυμούν μονόκλινο δωμάτιο στο Hotel Nirikos θα κοστολογηθούν EXTRA 15,00 €. Η δίωρη προερετική  θαλάσσια κρουαζιέρα έχει κοστολογηθεί  από τον πλοιοκτήτη 07,00 € κατά άτομο.
Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων :
6973543120 -6944720801-6936559587- 6942938282-6973438375-6945639986-6976197166